Werken in de Caribbean

Het beste van twee werelden, dat heeft Excellus bedacht in haar samenwerking met Healthz.

Over de werkzaamheden in de Caribbean

Het beste van twee werelden is wat Excellus heeft bedacht in haar samenwerking met Healthz. Healthz is namelijk dé specialist voor het uitzenden van zorgprofessionals (medisch-, paramedisch- en gespecialiseerde verpleegkundigen) naar de Caribbean.

Wil je een nieuwe tijdelijke uitdaging in je carrière? Voor 1, 2, 3, 6 of 12 maanden naar de Caribbean? Werken in een ander klimaat, een andere cultuur en andere sociale omgeving? Meld je aan via onderstaande link. Excellus en Healthz gaan dan samen voor je aan de slag om je voor te stellen bij hun opdrachtgevers.

Ervaring Ria Lamberts

Ambulance- en spoedeisendehulpverpleegkundige Ria Lamberts heeft voor één maand in de Caribbean gewerkt. Hieronder lees je hoe zij dit heeft ervaren.

Mijn naam is Ria Lamberts en ik ben werkzaam als Ambulance/SEH verpleegkundige bij Excellus. Van 13 september tot en met 12 oktober 2016 ben ik voor 30 dagen, korte waarneming, werkzaam geweest in het dr. Horacio E. Oduber hospitaal op Aruba, op de SEH. Dit was voor mij een super leuke en vooral leerzame ervaring. Marjolijn Vlaar van Healthz heeft mij voorgesteld op Aruba, na een eerder persoonlijk gesprek bij hen op kantoor in Amsterdam. Na dit gesprek de nodige vragen en informatie te hebben verstrekt kwam twee weken later dan eindelijk het bevrijdende telefoontje: ‘Je bent aangenomen’. YES!!

Healthz heeft een duidelijk digitaal informatieboek; dit zorgt ervoor dat je niets vergeet en goed voorbereid vertrekt. Althans, als je de moeite neemt om dit alles goed door te lezen. Reserveringen van ticket, huisvesting en auto; het werd allemaal goed en duidelijk doorgegeven door Healthz.

Bij aankomst heeft Healthz geregeld dat ik werd opgehaald door een collega die ook werkzaam is voor een waarneming in het ziekenhuis. Dat was erg fijn na een lange vlucht. Bij ‘Budget rent a car’, tegenover de uitgang op het vliegveld, kon ik direct mijn auto ophalen. Mijn collega heeft mij naar Quality Apartments begeleid. Quality Apartments is een appartementencomplex waar veel zorgprofessionals tijdens de korte waarnemingen verblijven. Het is fijn wanneer je op het eiland arriveert, dat er gelijkgestemden zijn, waardoor je je niet alleen voelt. Je wordt direct opgenomen in de groep en de lieve mensen maken je wegwijs wat betreft boodschappen, locatie van het hospitaal, het strand, de uitgaansgelegenheden, etc.

De dag na aankomst was er een afspraak voor mij gepland bij de HR van het ziekenhuis. Met alle paperassen onder mijn arm meld ik me om 9 uur bij HR. Een leuk ontvangst. Direct na het invullen van wat papierwerk ga ik met een aantal opdrachten weer onderweg. Ik loop even langs de SEH afdeling om kennis te maken met mijn collega’s en om mijn rooster in te zien. Vervolgens op pad naar de sociale verzekeringsbank. Hier moesten ze onder andere mijn diploma’s scannen. Alsof ik overal de weg al weet, rijd ik van hot naar her en na twee uur kom ik weer voldaan aan bij Quality Apartments. Alles is geregeld! De rest van de dag kan ik nog even bijkomen en acclimatiseren.

De volgende dag begin ik met werken in een dagdienst. Ik word ingewerkt door een Nederlandse SEH-verpleegkundige. Zij werkt hier in vaste dienst en maakt mij goed wegwijs op de afdeling. De indeling van de afdeling is iets gedateerd. Het zijn zeven kamers met een gordijn ervoor. Niet zoveel privacy dus, maar na één dag ben ik daar aan gewend. Er is een traumakamer, zoals ik hem van vroeger ken qua ruimte en inhoud en er is een cardiologie behandelkamer.

Er werken op het moment dat ik daar verblijf elf mensen in vaste dienst en negen waarnemers voor kortere of langere tijd.

Het vaste personeel heeft met veel wisselingen te maken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van korte waarnemingen en dit vraagt ook wel iets van het vaste team, natuurlijk. Er zijn ook Nederlandse SEH/poortartsen via waarneming aan het werk. De nood is hoog op de werkvloer. Je komt echt om te werken en dit wordt ook van je verwacht. Ga mee in de waan van de dag, de gewoontes, protocollen etc. Dan wordt je al snel gewaardeerd en geaccepteerd. De materialen zijn over het algemeen modern en vergelijkbaar met de ziekenhuizen in Nederland. Wat mij opvalt, zijn de behandelmethodes van de grotere aandoeningen. Dit is op Aruba iets anders geregeld dan in Nederland. Er komen verschillende nationaliteiten voorbij. Met de Nederlandse en Engelse taal kom je een heel eind. Uiteraard wordt het gewaardeerd wanneer je een paar woorden Papiaments probeert te gebruiken.

Naast het werk heb je de warme en exotische buitenwereld. Fantastisch om altijd in zomerkleding te kunnen lopen. Of het nu overdag of ‘s nachts is. De witte stranden om de hoek van het ziekenhuis en het bruisende uitgaansleven zijn allemaal op loopafstand. Maar ook het ruige achterland met een woeste zee die adembenemend mooi is. Zo divers, zoals Eagle Beach en Palm Beach, voor ieder wat wils.

Nog een weetje. Er is een mogelijkheid om een vriend, vriendin of familielid te laten logeren bij jou in het appartement. Laat dit wel weten aan Quality Apartements. Dit kun je regelen zodra je de reservering van Healthz hebt ontvangen. Hoe gaaf is dat?! Al met al een prachtige ervaring om te weten hoe het kan zijn om in het buitenland te werken en te leven.

Wil je een boost tijdens je carrière? Jezelf uitdagen en leuke mensen ontmoeten? Dan zou ik zeggen doen! Voor kortere of langere tijd werken in een andere omgeving geeft je weer andere inzichten en beleving van je vak. Voor mij heeft het een plekje in mijn hart gekregen. Ik heb gezien hoe het leven en het werken is op Aruba. Ik heb leuke collega’s ontmoet en een warme band opgebouwd met mijn mede collega waarnemers in Quality Apartments. Excellus en Healthz helpen je graag verder; ik ben enthousiast over hun samenwerking en wat ze hebben geregeld voor mij!

Maak een afspraak

Ben jij die betrokken, betrouwbare en enthousiaste zorgprofessional die wij zoeken? Vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij binnen twee dagen contact met je op. Als je je CV meestuurt, dan zullen wij zo snel mogelijk beoordelen wat jouw mogelijkheden zijn.